Waarom Natuurlijke Cosmetica?

Bij Peeling & Healing kan je in alle rust komen genieten van een persoonlijke en ontspannen behandeling met puur natuurlijke producten van Weleda of Living Nature. Als huidverbetering je doel is, is het belangrijk dat je ook thuis je huid op de juiste manier ondersteunt en verzorgt. Veel huidproblemen zijn namelijk het gevolg van het gebruik van verkeerde verzorgingsproducten!

Na jaren lange ervaring als huidspecialist ben ik overtuigd dat natuurlijke cosmetica het beste resultaat oplevert voor een mooie gezonde huid. Synthetische stoffen, parfums en minerale oliën die vaak worden toegevoegd aan cosmetica, maken de huid vaak alleen maar gevoeliger en kunnen de huid flink irriteren. Om zoveel mogelijk winst te genereren proberen veel cosmeticamerken de voordelen van natuurlijke ingrediënten op een chemische manier na te bootsen. Maar effectief voor de huid is dit zeker niet! In sommige gevallen is dit zelfs schadelijk voor de huid.

Hormoonverstorende stoffen in Cosmetica
Je hoort steeds vaker over hormoonverstorende stoffen, in het Engels EDC’s of endocrine disrupting chemicals. Dit is een verzamelnaam voor heel wat verschillende synthetische stoffen, zoals ftalaten, parabenen en bisfenolen, die in tal van producten terug te vinden zijn, zoals pesticiden, verf, plastic, huishoudproducten en cosmetica. De wetenschap heeft aangetoond dat deze stoffen zich in je lichaam kunnen gaan gedragen als hormonen, of -net het omgekeerde- de werking van je hormonen kunnen gaan blokkeren. Hierdoor kan je hormonale systeem verstoord raken, met mogelijk schadelijke effecten op het zenuwstelsel en immuunsysteem. Dit kan leiden tot onvruchtbaarheid, diabetes, borst- en prostaatkanker en nog heel wat andere aandoeningen. Aangezien hormoonverstorende stoffen onder andere terug te vinden zijn in veel verzorgingsproducten, ga ik hier wat verder op in. Het zijn maar kleine hoeveelheden die hierin verwerkt zijn waardoor gezondheidsschade waarschijnlijk echt wel beperkt blijft. Maar waarom zou je er voor kiezen om deze middelen op je huid aan te brengen als er ook een gezonder alternatief is?! En dit ook nog eens het beste resultaat oplevert voor de huid?

Welke stoffen kan je beter vermijden?
Ik raad je aan om de volgende stoffen te vermijden omdat daarvan is aangetoond dat ze de huid kunnen irriteren, allergische reacties kunnen veroorzaken, of invloed kunnen hebben op je hormoonsysteem:

Vermijden

Check om te beginnen eens de achterkant van de producten in je badkamer, make-up of toilettas die je dag in, dag uit gebruikt. Kijk ook naar de producten die claimen op ‘natuurlijke basis’ te zijn of die ‘gezond’ klinken. Veel cosmetica merken pretenderen namelijk dat zij natuurlijk zijn, terwijl er allemaal chemicaliën aan worden toegevoegd!

Kijk of producten het BDIH logo of het NATRUE-kwaliteitslabel hebben. Dit zijn de strengste internationale keurmerken voor natuurcosmetica. Dit biedt garantie dat een product uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevat en volledig vrij is van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, siliconen, ingrediënten van minerale oorsprong of genetisch gemanipuleerde ingrediënten.

Natrue Keurmerk  BIDH Keurmerk

Als je overstapt naar natuurlijke cosmetica is het aan te raden om dit onder begeleiding van een ervaren schoonheidsspecialiste te doen. Als de huid jaren lang verslaafd is geraakt aan minerale oliën en vetten, is zij nauwelijks nog in staat zelf nieuwe huidvetten aan te maken. Zodra je deze ingrediënten niet meer toepast, gaat de huid soms trekkerig en droog aanvoelen en ben je geneigd toch maar weer naar deze vette, huidbelastende stoffen te grijpen. Graag wil ik je in mijn praktijk in dit proces begeleiden, zodat je huid gaat stralen en zichzelf weer op een natuurlijke manier kan gaan herstellen.

Voor een deskundig huid- en productadvies kan je altijd met al je vragen terecht bij Peeling & Healing. Of kom de producten eerst ervaren tijdens een Living Nature of Weleda behandeling in de salon!

Klik op de webshop boven in de menubalk om producten te verkennen of te bestellen.