Waarom Natuurlijke Cosmetica?

Bij Peeling & Healing kan je in alle rust komen genieten van een persoonlijke en ontspannen behandeling met puur natuurlijke producten van Weleda, Living Nature en Chi. Als huidverbetering je doel is, is het belangrijk dat je ook thuis je huid op de juiste manier ondersteunt en verzorgt. Veel huidproblemen zijn namelijk het gevolg van het gebruik van verkeerde verzorgingsproducten!

Uit eigen ervaring en na jarenlange ervaring als schoonheidsspecialist ben ik overtuigd dat natuurlijke huidverzorging het beste resultaat oplevert voor een mooie gezonde huid. Synthetische stoffen, parfums en minerale oliën die vaak worden toegevoegd aan cosmetica, maken de huid vaak alleen maar gevoeliger en kunnen de huid flink irriteren. Om zoveel mogelijk winst te genereren proberen veel cosmeticamerken de voordelen van natuurlijke ingrediënten op een chemische manier na te bootsen. Maar effectief voor de huid is dit vaak niet. In sommige gevallen is dit zelfs schadelijk voor de huid.

Hormoonverstorende stoffen in Cosmetica
Je hoort steeds vaker over hormoonverstorende stoffen, in het Engels EDC’s of endocrine disrupting chemicals. Dit is een verzamelnaam voor heel wat verschillende synthetische stoffen, zoals ftalaten, parabenen en bisfenolen, die in tal van producten terug te vinden zijn. De wetenschap heeft aangetoond dat deze stoffen zich in je lichaam kunnen gaan gedragen als hormonen, of -net het omgekeerde- de werking van je hormonen kunnen gaan blokkeren. Hierdoor kan je hormonale systeem verstoord raken, met mogelijk schadelijke effecten op het zenuwstelsel en immuunsysteem. Aangezien hormoonverstorende stoffen onder andere terug te vinden zijn in veel verzorgingsproducten, ga ik hier wat dieper op in. Het zijn maar kleine hoeveelheden die in producten toegestaan zijn, maar waarom zou je er voor kiezen om deze middelen op je huid aan te brengen als er ook een gezonder alternatief is?! En dit ook nog eens het beste resultaat oplevert voor de huid?

Welke stoffen kan je beter vermijden?
Ik raad je aan om de volgende stoffen te vermijden omdat daarvan is aangetoond dat ze de huid kunnen irriteren, allergische reacties kunnen veroorzaken, of invloed zouden kunnen hebben op je hormoonsysteem:

Vermijden

Bekijk eens de achterkant van alle producten die je dag in, dag uit gebruikt. Kijk zeker ook naar de producten die claimen op ‘natuurlijke basis’ te zijn of die ‘gezond’ klinken. Veel cosmetica merken pretenderen namelijk dat zij natuurlijk zijn, terwijl er allemaal synthetische stoffen aan worden toegevoegd!
Een handig hulpmiddel is om te kijken of producten een BDIH logo of een NATRUE-kwaliteitslabel hebben. Dit zijn de strengste internationale keurmerken voor natuurcosmetica. Dit biedt garantie dat een product uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevat en volledig vrij is van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, siliconen, ingrediënten van minerale oorsprong of genetisch gemanipuleerde ingrediënten.

Natrue Keurmerk  BIDH Keurmerk

Als je overstapt naar natuurlijke cosmetica is het aan te raden om dit onder begeleiding van een ervaren schoonheidsspecialiste te doen. Als de huid jarenlang verslaafd is geraakt aan minerale oliën en vetten, is zij nauwelijks nog in staat zelf huidvetten aan te maken. Zodra je dit niet meer gebruikt, gaat de huid soms trekkerig en droog aanvoelen en ben je geneigd toch weer naar deze vette, huidbelastende stoffen terug te grijpen. Dit is een proces waar je huid echt even door heen moet. Graag wil ik je in mijn praktijk in dit proces begeleiden, zodat je huid gaat stralen en zichzelf weer op een natuurlijke manier kan gaan herstellen.

Voor een deskundig huid- en productadvies kan je altijd met je vragen terecht bij Peeling & Healing.