2-in-1 Bananen Masker

Bananen zijn niet alleen lekker om te eten maar ze zijn ook heel goed voor de huid! Dit vocht- en huidherstellende bananen masker is geschikt voor alle huidtypen. Het is een 2 in 1 masker omdat het de huid intens voedt en het tegelijkertijd de dode huidcellen losweekt.

Oatmeal-honey-scrub 1

Ingrediënten:
1/2 Biologische banaan
1 tl Biologische rauwe honing
1 tl Biologische koudgeperste extra vierge olijfolie
1 el Biologische havermout of havermeel

Bereiding:
Mix alle ingrediënten in de keukenmachine of blender. Voeg zo nodig een klein beetje extra olijfolie toe om het vloeibaarder te maken of meer haver om het vaster te maken.

Instructies:
Verdeel het masker over een gereinigde huid en laat 15 minuten inwerken. Spoel het vervolgens af met lauw water. Gebruik ter afsluiting een tonic en een dag- of nachtverzorging.

Waarom deze ingrediënten? 
Banaan: Bananen bevatten antioxidanten, enzymen, magnesium, ijzer, zink en vitamine A, B6, B12, E en F en hebben een antibacteriële werking. Ze verbeteren de elasticiteit van de huid en vertragen zodoende het proces van het ontstaan van rimpels. Tevens hydrateert en herstelt het de beschadigde huid.
Honing: Honing bevat sterke antioxidanten. Honing heeft een peelende, hydraterende, huidherstellende, zuiverende en antiseptische werking. Het doet wonderen bij acne en andere huidirritaties en het geeft een boost aan een vochtarme huid. Kies voor een onverhitte rauwe honing zodat de belangrijke enzymen niet verloren zijn gegaan! Een zeer hoogwaardige honing is Manuka honing. Dit heeft een zeer sterke antibacteriële werking. Deze honing is verkrijgbaar in de webshop en kan je vinden onder de categorie Helend.
Olijfolie: Olijfolie herstelt en verstevigt de huid en maakt de huid soepel. De antioxidanten in olijfolie zorgt voor een zeer goede huidverzorging tegen huidveroudering. Het bevat vitamine E waardoor de elasticiteit van de huid verbetert.  Het wordt dan ook in bijna alle cosmeticaproducten toegevoegd. Kies voor een biologische extra vierge olijfolie die koud geperst is.
Haver: Haver heeft een ontstekingsremmende werking, helpt je huid te herstellen en is rijk aan antioxidanten. Haver zuivert en kalmeert de huid, verminderd huidirritaties en gaat een droge huid tegen. Het werkt verzachtend bij een eczeem, zonnebrand of ander huidirritaties en is dus geschikt voor de gevoelige huid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s