2-in-1 Bananen Masker

Bananen zijn niet alleen lekker om te eten maar ze zijn ook heel goed voor de huid! Dit vocht- en huidherstellende bananen masker is geschikt voor alle huidtypen. Het is een 2 in 1 masker omdat het de huid voedt en het tegelijkertijd de dode huidcellen losweekt.

Ingrediënten:
1/2 banaan
1 tl honing
1 tl olijfolie
1 el havermout of havermeel (liefst allemaal biologisch)

Bereiding:
Mix alle ingrediënten met een staafmixer. Voeg zo nodig een klein beetje extra olijfolie toe om het vloeibaarder te maken of meer haver om het vaster te maken.

Instructies:
Verdeel het masker over een gereinigde huid en laat 15 minuten inwerken. Spoel het vervolgens af met lauw water en een washandje. Gebruik ter afsluiting een tonic en een dag- of nachtverzorging.

Waarom deze ingrediënten? 
Banaan: bananen bevatten antioxidanten, enzymen, magnesium, ijzer, zink en vitamine A, B6, B12, E en F en hebben een antibacteriële werking. Ze verbeteren de elasticiteit van de huid en vertragen zodoende het proces van het ontstaan van rimpels. Tevens hydrateert en herstelt het de beschadigde huid.
Honing: honing bevat sterke antioxidanten. Honing heeft een peelende, hydraterende, huidherstellende, zuiverende en antiseptische werking. Het doet wonderen bij acne en andere huidirritaties en het geeft een boost aan een vochtarme huid.
Olijfolie: olijfolie herstelt en verstevigt de huid en maakt de huid soepel. De antioxidanten in olijfolie zorgt voor een zeer goede huidverzorging tegen huidveroudering. Het bevat vitamine E waardoor de elasticiteit van de huid verbetert.  Het wordt dan ook in bijna alle cosmeticaproducten toegevoegd. Kies het liefst voor een biologische extra vierge olijfolie die koud geperst is.
Haver: haver heeft een ontstekingsremmende werking, helpt je huid te herstellen en is rijk aan antioxidanten. Haver zuivert en kalmeert de huid, verminderd huidirritaties en gaat een droge huid tegen. Het werkt verzachtend bij een eczeem, zonnebrand of ander huidirritaties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s