Stappenplan Gezichtsverzorging

Wil je graag weten wat je thuis kunt doen om je huid op een goede manier te verzorgen? Dan help ik je graag op weg door middel van een stappenplan.


Stap 1: Reinigen
Reiniging vormt de basis voor een goede gezichtsverzorging. Zelfs als je geen of weinig make-up gebruikt. Ik snap dat je daar niet altijd zin in hebt, maar je zal zien dat het je huid goed zal doen. Door je gezicht te reinigen verwijder je niet alleen make-up maar ook dode huidcellen, zweet en het stof en vuil wat gedurende de dag op je huid is gaan zitten. Dit kan puistjes veroorzaken of zorgen voor een grauwe, doffe huid. Daarnaast kan een crème haar werk niet goed doen als deze eerst door een barrière van vuil heen moet. Een crème aanbrengen op een niet schone huid heeft weinig effect, en is echt zonde van je crème.

In alle prijscategorieën zijn er heel veel gezichtsreinigers op de markt. De meeste reinigingsproducten reinigen wel goed maar tasten tegelijkertijd de zuurgraad van de huid aan. De huid moet zich hier dan iedere dag van herstellen en wordt door het ontbreken van die natuurlijke bescherming extra kwetsbaar en gevoelig. Hierdoor kunnen er allerlei huidproblemen ontstaan. Hetzelfde geldt voor reinigingsdoekjes. De ingrediënten zijn vaak veel te agressief voor de huid en het reinigt veel minder goed dan je je gezicht met water afspoelt. Kies voor een milde en het liefst voor een gecertificeerde natuurlijke reinigingsmelk om huidproblemen te voorkomen of op te lossen.

Hoe reinig je de huid?
Reinig je huid het liefst ’s ochtends en ’s avonds. Verdeel de reinigingsmelk over je gezicht en masseer dit met roterende bewegingen in op je huid. Spoel het daarna af met lauw water. De avond is het belangrijkste moment om te reinigen omdat er gedurende de dag heel wat vuil op je huid verzameld. Haal als test maar eens een wattenschijfje langs je gezicht om te zien hoeveel vuil er vanaf komt.

Stap 2: Tonic
De volgende stap is een tonic. Deze stap wordt vaak overgeslagen omdat dit onterecht wordt gezien als een extra reiniging terwijl het juist heel belangrijk is. Tonic brengt de zuurmantel van de huid namelijk weer in balans. En het heeft een samentrekkende, stimulerende en herstellende werking op de huid. Het neutraliseert, beschermt en verfijnt je poriën. Daarnaast zorgt tonic ervoor dat je dag- of nachtverzorging beter wordt opgenomen. Je hebt tonics die je met een watje over je gezicht verspreid en tonics die je onder je dagcrème aanbrengt voor een extra voedend effect. Mijn voorkeur gaat uiteraard uit naar een 100% natuurlijke milde tonic. Zorg er altijd voor dat de tonic vrij is van huid irriterende ingrediënten zoals hoge doseringen alcohol, kunstmatige parfums, kleurstoffen en conserveermiddelen.

Stap 3: Dag- of Nachtverzorging
De laatste basis stap is het aanbrengen van een dag of nachtcrème. Kies altijd voor een crème die volledig is afgestemd op je leeftijd en huidtype. Een dagcrème verzorgt en heeft een beschermende werking. Het houd je huid in conditie en is minder vet dan een nachtcrème. Een nachtcrème heeft doorgaans een herstellende werking en bevat vaak meer voedingsstoffen. Gedurende de nacht is je huid druk bezig om zich te herstellen en kunnen voedingsstoffen gemakkelijk worden opgenomen. Het is dus belangrijk om zowel een dag- als een nachtcrème te gebruiken.

AANVULLENDE STAPPEN:

Serum:
Een serum gebruik je aanvullend onder je dag- of nachtverzorging. Dankzij geconcentreerde formules zijn serums extra rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten. Een super food voor je huid dus! Vooral de ouder wordende huid heeft hier behoefte aan. Maar je kunt een serum ook goed gebruiken als kuur tijdens een seizoensovergang.

Oogcrème:
Een oogcreme is speciaal ontworpen voor de tere huid rond de ogen. Dit kan je gebruiken om het verouderingsproces te vertragen of als je last hebt van gerstekorrels rond de ogen.

Lippenbalsem:
Bescherm je lippen tegen droge lucht, kou, wind en zon. Gebruik een lippenbalsem om je lippen zacht en soepel te houden. Kies voor kwaliteit en voor een natuurlijke lippenbalsem. Want er zijn heel wat lippenbalsems op de markt die de lippen juist uitdrogen!

Peeling/Scrub:
Een peeling of scrub gebruik je voor een mooie egale en zachte huid. Het verwijderd dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing. Door een peeling of scrub te gebruiken stimuleer je de huidcellen om zich sneller te vernieuwen. Dit verkort de celcyclus waardoor je huid er gladder en egaler uit gaat zien en oneffenheden sneller vervagen.

Wat is het verschil tussen een peeling en een scrub?
Een scrub heeft een grovere korrel dan een peeling en verwijderd dode huidcellen door het schuren van de korrels over de huid. Een peeling bevat vaak hele fijne korreltjes en ingrediënten die de huidcellen losweken. Zorg ervoor dat je peeling 100% natuurlijk is en geen chemische ingrediënten bevat die de huidcellen losweken.
Gebruik voor je gezicht altijd een peeling of scrub met een zachte korrel zodat er geen huidbeschadigingen kunnen ontstaan. Voor je lichaam kan je een grovere korrel gebruiken. Gebruik een peeling of scrub maximaal 1 a 2 keer per week zodat je de huid niet overbelast.

Klik hier voor een DIY Amandel Peeling
Klik hier voor een DIY Kokos-Scrub

Masker:
1 a 2 keer per week kan je met een masker je huid een lekkere oppepper geven. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten maskers.  Je kunt met een masker je huid bijvoorbeeld intensief voeden, kalmeren, hydrateren, ontgiften of reinigen. Kies voor een natuurlijk masker en kijk wat je huid op dat moment nodig heeft. Je kunt ook zelf een masker maken.
Klik hier voor een DIY Avocado Masker
Klik hier voor een DIY 2-in-1 Bananen Masker

Avocado Close Face Marianne

Heb je hulp of advies nodig bij je product keuze? Tijdens je behandeling maak ik een gratis huidanalyse en geef ik je graag een persoonlijk en vrijblijvend advies!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s