Make-up Tips

Omdat Peeling & Healing nu ook 100% natuurlijke make-up van Living Nature levert, leg ik hier stap voor stap uit hoe je een mooie make-up bij jezelf kunt aanbrengen.

make-up

Allereerst twee belangrijke tips:
Tip 1: Leg de nadruk op je ogen of op je lippen. Te veel kleur op je gezicht geeft namelijk een onnatuurlijk uiterlijk. Kies je voor een uitgebreide make-up voor je ogen, kies dan voor lippen een natuurlijk kleur lippenstift die dicht bij je eigen kleur komt. Kies je voor opvallende lippen, beperk je oogmake-up dan tot zachte, matte kleuren.
Tip 2: Check je dagmake-up altijd een keer met een spiegel voor het raam bij daglicht want je make-up ziet er echt anders uit bij kunstlicht!

Volgorde bij het aanbrengen van make-up
1. Reinigen en Hydrateren
2. Camoufleren en Egaliseren
3. Blush en Bronzing
4. Wenkbrauwen
5. Oogmake-up
6. Lippen

Stap 1: Reinigen en Hydrateren
Om je make-up het best tot z’n recht te laten komen zorg je dat je altijd op een goed gereinigd gezicht begint. Scrub alle dode huidcellen van je gezicht en lippen en breng eventueel nog een gezichtsmasker aan voor een nog gladder effect. Vervolgens breng je een oogcrème en dagcrème aan. Dit zorgt er niet alleen voor dat je make-up beter blijft zitten, maar zorgt ook voor een egalere ondergrond en dat de huid er niet droog en schilferig uit gaat zien.

Stap 2: Camoufleren en egaliseren
Ik ben geen voorstander voor dagelijks gebruik van foundations en poeders omdat het je poriën kan verstoppen. Natuurlijk kan dit af en toe geen kwaad en snap ik dat je er soms extra mooi uit wil zien. Maar kies dan het liefst voor een natuurlijke variant, bijvoorbeeld van Living Nature, en was je gezicht ’s avonds grondig!
foundationConcealer:
Camoufleer puistjes, vlekjes, gesprongen adertjes of donkere kringen onder je ogen met een concealer. Breng de concealer aan op de plekjes met je vingertoppen of een kwastje en vervaag de randjes met een wattenstaafje zodat het minder opvalt. Als je hierna een foundation gebruikt, zorg er dan voor dat de kleur goed bij je foundation past.

Foundation:
Een veelgemaakte denkfout bij foundation is dat het bedoeld is om je huid bruiner te maken. Maar een foundation is enkel bedoeld om je huid te egaliseren en om vlekjes of oneffenheden te camoufleren. Breng foundation nooit te dik aan omdat te veel foundation je make-up er uit laat zien als een masker en bovendien kan het zich dan op gaan hopen in lijntjes en rimpeltjes. Zorg ervoor dat je een kleur gebruikt die het dichtst bij je eigen huidskleur zit. Je kunt het beste de foundation onder de kaak in de hals testen. Als de foundation die je hebt aangebracht wegvalt in de eigen huidskleur en dus niet zichtbaar is op de huid, dan heb je de juiste tint te pakken! Breng de foundation aan met je handen of een vochtig sponsje zodat niet alle foundation in de spons verdwijnt. Begin in het midden van je gezicht en werk naar buiten toe. Laat het geleidelijk vervagen bij je haargrens, oorlellen en hals zodat je een mooie overgang krijgt.

Poeder:
De foundation poeder je eventueel af om er voor te zorgen dat de foundation langer blijft zitten en de huid niet gaat glimmen. Met een poedersponsje of een grote zachte kwast breng je de poeder aan op je hele gezicht, ook op je oogleden en lippen. Ook bij de poeder is het belangrijk dat deze goed bij de foundation en je eigen huidskleur past.

Stap 3: Blush en Bronzing
Blush:
Een blush geeft je gezicht kleur, een gezonde uitstraling en het accentueert de jukbenen. Kies voor een mooie zachte kleur voor een natuurlijk effect. De kleur hoeft niet exact gelijk te zijn aan de lippenstift moet wel in harmonie zijn. Breng de blush aan op de jukbeenderen. Je begint op het rondste deel van de wangen en wrijft het van daaruit naar de slapen. Zorg ervoor dat het een dun egaal laagje vormt die geleidelijk vervaagt.
blushBronzingpoeder:
Geef je gezicht eventueel extra kleur met een bronzingpoeder. Het is niet de bedoeling dat het gehele gezicht in de bronzing gaat. Het gaat erom een subtiele “Sun kissed” look te creëren. Dit kun je het best bereiken door een bronzer aan te brengen op de delen van het gezicht die wat uitsteken en dus meer door de zon zullen bruinen. Breng dus wat bronzer aan op de jukbeenderen, slapen, neusbrug en een beetje op het voorhoofd langs de haarlijn. Gebruik zeker niet te veel, want je wilt natuurlijk wel dat het er natuurlijk uit blijft zien.
bruiningspoeder

Stap 4: Wenkbrauwen
Borstel je wenkbrauwen in model of teken zo nodig je wenkbrauwen bij. Kies een kleur die overeenkomt met de kleur van je wenkbrauwen of je haren. Zorg er altijd voor dat je potlood vlijmscherp is zodat je er goed haartje mee kunt tekenen. Vul voor een natuurlijk effect nooit je hele wenkbrauw op maar teken haartjes in dezelfde richting als de haartjes!

Stap 5: Oogmake-up
Gebruik natuurlijke, neutrale tinten voor overdag. ‘s Avonds kun je wat sprekender kleuren gebruiken. Heb je een rijpere huid? Vermijd glitters en glans en gebruik matte tinten. Bij blauwe ogen passen doorgaans oranje pigmenten: gouden, zandkleurige of bruin tinten. Groene ogen komen prachtig uit met rode pigmenten: paars of roze. Bruine ogen zijn heerlijk eenvoudig want daarbij staat vrijwel alles mooi!

oogschaduw-kleuren
Je kunt oogschaduw zowel nat als droog aanbrengen. Het voordeel van nat aanbrengen is dat de kleur meer glanst en intensiever wordt en het langer blijft zitten. Maar droge oogschaduw kun je weer beter vervagen waardoor het er neutraler uit ziet. Als je de oogschaduw nat aan wilt brengen doe je dit met een vochtig penseeltje. Wat je ook kunt doen is oogcrème of Weleda Skinfood op je oogleden aanbrengen vlak voordat je de oogschaduw op doet.

De beste tip die ik je kan geven voor het aanbrengen van oogschaduw is om ‘gelijk’ te werken, dus eerst het ene oog een basislaagje, en dan het andere oog. Dan voorkom je twee heel verschillend ingekleurde ogen.

oogemakeup

De aanzet voor een oogmake-up:

  • Zet de lichtste tint oogschaduw op het gebied tussen je wenkbrauwen en oogleden.
  • Zet een iets donkerdere tint oogschaduw op je oogleden.
  • Zet de derde (donkerste) tint op de buitenkant van je oogleden en eventueel in de arcadeboog om meer diepte te creëren.
  • Breng ook aan de onderkant van het oog een lijntje aan met oogschaduw.
  • Laat de oogschaduw overal mooi overvloeien zodat de aandacht wordt gevestigd op je ogen en niet op je oogmake-up!
  • Zet met oogpotlood 1/3 tot 1/2 lijntje onder je ogen en langs de wimperrand. Trek de lijn niet verder door om te voorkomen dat je ogen kleiner lijken. Een donkerbruin lijntje geeft een natuurlijk effect en raad ik aan bij een lichtere haarkleur en voor overdag. Voor ’s avonds kan je ook voor zwart kiezen. Wil je een natuurlijke look? Zet dan je oogpotlood met stippende bewegingen tegen je wimperrand aan. Zo wordt de blik in je ogen versterkt zonder dat je goed ziet dat je make-up op hebt.
  • Breng als laatste de mascara aan. Doe dit zo dicht mogelijk bij het ooglid en maak zigzagbewegingen naar boven toe zodat alle wimpers goed meekleuren. Gebruik vervolgens een wimperkam om te zorgen dat de haartjes niet aan elkaar plakken en om eventuele klontjes te verwijderen. Breng zo nodig een tweede laagje aan voor een voller effect.
  • Neem even afstand en kijk of de oogmake-up het gewenste effect heeft, en werk eventueel bij.

Stap 6: Lippen
Met een lipliner accentueer en corrigeer je de vorm van je lippen. Ook zorgt het er voor dat je lippenstift niet zo gemakkelijk uitloopt. Zeker als je rimpels boven je lippen hebt, dan kan een lipliner helpen. Verpoets met een kwastje of wattenstaafje altijd de lijn van de lipliner zodanig dat de buitenrand scherp blijft en de binnenrand vervaagd. Of kleur je hele lippen in met de lipliner. Probeer een lipliner in de kleur van je lippenstift te vinden.
Kies een kleur die bij je kleren en de rest van je make-up past. En kijk wat je lippen nodig hebben. Donkere tinten lippenstift laten de lippen kleiner lijken. Dus als je dunne lippen hebt kan je beter kiezen voor een lichte zachte kleur. Ook laten felle rode kleuren die naar het oranje of bruin toe gaan, je tanden minder wit lijken. En dat is iets waar je niet op zit te wachten. Dus wees kritisch bij je kleurkeuze. Gebruik een hydraterende lippenbalsemstift onder de lippenstift zodat die langer blijft zitten en je geen velletjes ziet. Breng de lippenstift aan. Hap een keer in een tissue om de lippenstift te fixeren en breng een tweede laagje aan. Neem nog een keer afstand en kijk of je make-up het gewenste effect heeft.

living-nature-natural-lipstick-laughter_large

Dit waren alle stappen. Ik hoop dat je hiermee voldoende informatie hebt gekregen om zelf aan de slag te kunnen gaan. Maar je uitstraling blijft natuurlijk het belangrijkst. Gebruik een vleugje make-up om je natuurlijke uitstraling te versterken want je bent mooi zoals je van nature bent!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s