Wenkbrauwen Epileren


Je wenkbrauwen vormen een belangrijk onderdeel van de uitdrukking van je gezicht. Door je wenkbrauwen te epileren breng je de aandacht naar je ogen en krijg je vaak een mooie open blik. Maar hoe doe je dit eigenlijk?

Voorbereiding
Desinfecteer eerst het pincet evenals de huid rondom je wenkbrauwen. Borstel je wenkbrauwen met een wenkbrauwborsteltje om de wenkbrauwen in vorm te brengen.

De vorm
Voor het in vorm brengen van je wenkbrauwen is er een eenvoudig trucje.
(1) Plaats een potlood verticaal langs de zijkant van je neus. Waar het potlood je wenkbrauw raakt, begint je wenkbrauw. Het gebied wat daar buiten valt kan je epileren.
(2) Leg vervolgens het potlood tegen je neusvleugel en diagonaal over je pupil. Waar deze je wenkbrauw raakt, is het hoogste punt van je wenkbrauwboog.
(3) Het eindpunt van je wenkbrauw vind je door het potlood tegen je neusvleugel te leggen en diagonaal naar je buitenste ooghoek te draaien.
(4) Het begin- en eindpunt dienen op een gelijke hoogte te liggen.
Eventueel kan je de punten met een oogpotloodje markeren als houvast tijdens het epileren.


Epileren
Om te wennen aan het gevoel begin je op de neusbrug. Hier is de huid namelijk het minst gevoelig. Span de huid goed aan en pak de haartjes zo dicht mogelijk bij de huid vast. Dit voorkomt tevens het afbreken van het haartje. Maak snelle, korte bewegingen met de haargroeirichting mee. Verwijder nooit haartjes aan de bovenkant van je wenkbrauwen, dit kan de vorm en het karakter van je wenkbrauw blijvend veranderen. Pas op dat je niet te veel haartjes weghaalt. Doe je dit per ongeluk toch, corrigeer dit dan met een wenkbrauwpotloodje. Blijf vooral niet te lang doorplukken, het groeit vanzelf wel weer aan!

Nabehandeling
Voelt de huid pijnlijk aan na het epileren leg er dan een koud nat wattenschijfje tegenaan. Ga na het epileren liever niet in de zon zitten en geef de huid een dag de tijd om te herstellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s