Edelstenen en Aromatherapie

Aromatherapie kan bijzonder goed gecombineerd worden met een edelstenenmassage omdat het elkaars werking kan versterken. 

Aromatherapie is het bewust inzetten van essentiële oliën voor je gezondheid en welzijn. Essentiële oliën worden uit geurige, geneeskrachtige planten gewonnen. Elke olie heeft zijn unieke werking en eigenschappen. Ze kunnen worden ingezet voor een emotioneel effect maar ook bij huidproblemen zoals acne of een droge huid. 

Ook edelstenen kunnen worden ingezet voor je gezondheid en welzijn. Daarom is deze combinatie met aromatherapie zo mooi. Het kan een bijzondere ervaring zijn om de energie van edelstenen te voelen. Misschien spreekt het je aan, misschien ook niet. In het laatste geval geeft het je in ieder geval een fijn massage-gevoel ;) 

HOE WERKEN EDELSTENEN? 

Alles bestaat uit energie en heeft een energetische vibratie (trillingsfrequentie); mensen, dieren, bomen, de aarde, het universum, gedachten, emoties, woorden en dus ook edelstenen. Al deze trillingen beïnvloeden elkaar. De mens bestaat behalve uit een fysiek lichaam ook uit een energetisch, emotioneel en mentaal lichaam. Deze lichamen zijn allemaal met elkaar verbonden en hebben een wisselwerking met elkaar. Wanneer je je fysieke lichaam voedt met eten of drinken, heeft dat ook effect op je energetische, emotionele en mentale lichaam. Je kunt je lichaam ook voeden met energetische middelen (energieën). En dus ook met de energie van edelstenen!

Als je een edelsteen vasthoudt of draagt, zal de energetische trilling van de steen door je lichaam worden overgenomen en andersom wordt jouw energetische trilling overgenomen door de steen. Hierdoor kan een onbalans in je lichaam zich herstellen. Elke steen en essentiële olie is uniek en kan op zijn eigen wijze bijdragen aan jouw welzijn.

SPECIFIEKE WERKING VAN EDELSTENEN EN ESSENTIËLE OLIEN 

AMETHIST

 • Werkt rustgevend en ontspannend
 • Helpt je te aarden
 • Bevordert je heldere vermogens en intuïtie
 • Kalmerend bij spanningen en zorgen
 • Helpt bij (spannings)hoofdpijn en slapeloosheid 
 • Goed bij spierpijn en krampen

Amethist gaat goed samen met Lavendel olie. Dit is een geweldige anti-stress olie. Het is rustgevend, bloeddruk verlagend, wondhelend, goed bij huidproblemen, acne, littekens en zonnebrand. 

ROZENKWARTS

 • Opent je hart
 • Bevordert zelfliefde
 • Geeft vertrouwen en geborgenheid
 • Werkt ontspannend en verwarmend 

Rozenkwarts gaat goed samen met rozenolie 🌹Voor een huid die liefde en zachtheid nodig heeft. Rozenolie brengt je in evenwicht, het werkt ontspannend, versterkend en is zeer goed voor de huid.

ORANJE CALCIET

 • Geeft harmonie en levensvreugde
 • Verbetert je stemming
 • Verzacht je buikgebied
 • Reinigt je energie

Oranje Calciet gaat goed samen met de vrolijke werking van sinaasappel 🍊 Sinaasappel olie werkt kalmerend, opwekkend, stimulerend, afvoerend, verfrissend en vrolijkmakend. 


Als je hier bent voor een behandeling, kun je bij het uitkiezen van de edelstenen je laten leiden door de aantrekkingskracht voor een bepaalde steen. Je kunt ook een steen uitzoeken op basis van de klachten die je hebt. Ditzelfde geldt voor het uitkiezen van een essentiële olie.