Kokosolie Toepassingen

Wellicht heb je al wel eens wat gelezen over de positieve effecten van kokosolie op de huid. In dit artikel geef ik je meer informatie over het effect van kokosolie op de huid en de verschillende manieren om kokosolie toe te kunnen passen in je beauty ritueel.

Kokosolie is een zeer geschikte olie voor een droge of gevoelige huid. Kokosolie heeft een hydraterende en licht verkoelende werking en is een goede beschermer tegen vochtverlies. Regelmatig gebruik maakt de huid zacht en elastisch. Het is rijk aan antioxidanten en vitamine E.  Deze antioxidanten vertragen de gevolgen van een ouder wordende huid. In de zomer is kokosolie de ideale aftersun dankzij de verkoelende en verzorgende werking. Door het laurine- en capryl-zuur in kokosolie, heeft kokosolie een schimmeldodende en antibacteriële werking waardoor het een ontstekingsremmende werking heeft. Het verzacht onder andere huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem. Dit maakt het naast een verzorgend ook een zeer heilzaam product.

Toepassingen van kokosolie als beautyproduct:

Haar
* Overnight Haarmasker;
Kokosolie zorgt voor gezond en stevig haar met een natuurlijke glans. Recept: 5 ml kokosolie + 5 ml castorolie + 2 druppels sandelhout (bij een droge hoofdhuid) of 2 druppels lemongrass (bij een vette hoofdhuid)
* Haarconditioner;
Klein beetje kokosolie op vochtig haar aanbrengen.
* Tegen roos of bij berg
Verdeel de olie over de hoofdhuid en laat een nacht of een paar uur intrekken. Was het haar daarna goed uit.
* Haarbescherming tegen uv-straling, chloor en zout water;
Voordat je gaat zwemmen of een dag naar het strand gaat maak je je haar nat en doe je er een beetje kokosolie in. Bind je haar vervolgens  in een knot of staartje en het is de hele dag beschermd tegen uv straling, zout water en chloor. En het ziet er ook nog eens trendy uit ;)

kokosolie-super-gezond-voor-huid-en-haar-2

Gezicht
* Oog make-upremover;
Verdeel een beetje kokosolie op een vochtig wattenschijfje en verwijder je oogmake-up. Zelfs geschikt voor waterproof mascara!
*Oogcrème voor een gevoelige huid
* Nachtolie;
Kokosolie werkt heel hydraterend dus het is goed te gebruiken om je huid extra te hydrateren. Als volledige vervanging van een nachtcrème vind ik het minder geschikt omdat een samengestelde nachtcrème een grotere diversiteit heeft aan werkzame bestanddelen.
* Lippenbalsem

Lichaam
* Body-olie
* Scheerolie
* Aftershave;
Het verzorgt en kalmeert de huid na het scheren, waxen of harsen
* Aftersun;
De kokosolie verkoelt, kalmeert en herstelt de vochtbalans van je huid.
* Handcrème en Nagelriemolie
* Voetcrème;
Met sokken aan een nacht laten intrekken voor heerlijk zachte voeten. Hydrateert droge en gebarsten voeten.
* Verzacht alle droge en ruwe plekjes op de huid
* Massageolie
* Als badolie, eventueel met een paar druppels biologische essentiële olie.
* Zwangerschaps striemen
Ter voorkoming of vermindering van (zwangerschaps)strieme

Daarnaast kan kokosolie helpen bij:
* Huiduitslag
* Een beschadigde huid;
Kokosolie vermindert de kans op littekens en bevordert de genezing.
* Huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem
* Een koortslip
* Jeuk van insectenbeten

**Tip: Kies voor biologische, koudgeperste, ongeraffineerde kokosolie. Onbewerkte kokosolie bevat de meeste voedingsstoffen maar als je de kokosgeur echt niet prettig vindt kan je ook kiezen voor ontgeurde kokosolie. Kies dan voor kokosolie die mechanisch, door middel van stoom, wordt ontgeurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s