Crème Deodorant

Omdat ik chemische deodorants wil vermijden, vanwege de negatieve effecten op de huid, ben ik al een tijdje op zoek naar een natuurlijke deodorant die net zo goed werkt als een reguliere. Ik heb de afgelopen tijd al heel veel natuurlijke deo’s uitgeprobeerd en helaas iedere keer zonder tevredenheid. Dus besloot ik het zelf te gaan maken. Ik gebruik het nu 2 maanden en ik moet zeggen dat het verbazingwekkend goed werkt! Mijn oksels voelen zachter aan, zijn niet meer geïrriteerd en ik bespeur geen nare luchtjes!

Ingrediënten:

  • 1 lepel Biologische kokosolie
  • 1 lepel Baking Soda
  • 1/2 lepel Biologische maizena
  • Optioneel: 6 druppels biologische pure etherische olie. Bijvoorbeeld van rozenolie, limoenolie, lavendelolie, jasmijn, salie- of dennenolie. Niet alle oliën zijn geschikt voor de gevoelige huid onder de oksel. Dus laat je in de winkel goed informeren welke geschikt zijn voor de huid.

Tip: Kies voor biologische producten om huidirritatie te voorkomen. Blijf waakzaam want iedere huid reageert natuurlijk anders. Staak het gebruik van de deorant onmiddelijk zodra de huid gaat irriteren!

Bereiding:

  1. Smelt de kokosolie au bain marie tot het helemaal vloeibaar is. 
  2. Roer vervolgens de bakingsoda en maizena er goed door heen.
  3. Voeg als laatste de etherische oliën toe en mix opnieuw
  4. Giet het in een glazen potje (BPA-vrij;)
  5. Zet het een uurtje in de koelkast om het uit te laten harden, roer of prak het nog een keer goed door zodat alles goed gemengd is en klaar!

Houdbaarheid: 3 maanden.

Gebruiksaanwijzing:
De structuur van de deo past zich aan de kamertemperatuur aan. In ons klimaat is de deo redelijk hard. In dit geval schraap je een kleinbeetje kokosolie uit het potje en breng je het aan onder je oksels waar het direct zal smelten op je huid waardoor je het gemakkelijk kunt verdelen. Bij warm weer wordt de deo zachter en kan het zelfs een vloeibare olie worden. Ongeraffineerde kokosolie wordt namelijk vloeibaar rond de 24°C. Als je dit vervelend vindt kan je in de zomermaanden kiezen voor cacaoboter in plaats van kokosolie of het in de koelkast bewaren. 

Waarom werkt deze deodorant nou zo goed?
Zowel de kokosolie als de baking soda hebben een sterk antibacteriële werking; ze doden bacteriën als de beste. En laten die bacteriën onder je oksels nou net verantwoordelijk zijn voor die vervelende zweetluchtjes!